Winkelmandje tonen (0 Artikel) Naar de kassa

Begin de dag met citroensap

Optimaal gezond met Citroenen

Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je leven en je gezondheid te verbeteren,
zoek dan niet verder !
Je kan heel makkelijk eraan wennen om de dag te beginnen met het drinken van citroenwater.
Dat kan veel effect hebben op je "optimale" gezondheid.

Probeer het een tijdje, je zal waarschijnlijk niet meer zonder willen.
De verfrissende smaak van het citroensap zorgt er niet alleen voor dat je ’s morgens goed wakker wordt,
het helpt ook bij het op gang brengen van de spijsvertering en het voltooit de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam… Bovendien zitten citroenen vol met vitamine B, vitamine C, calcium ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels.

Volgens de Ayurvedische filosofie, zorgen de keuzes die je betreffende je dagelijkse routine maakt ervoor dat je weerstand opbouwt tegen ziektes, of juist je weerstand afbreekt.

Dus waarom nog wachten met je dag een vliegende start te geven door middel van deze eenvoudige ochtendroutine. Het biedt eindeloos veel voordelen en die hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Drink om je tandglazuur te sparen met een rietje of spoel door met een glas basisch alkaline geioniseerd water

Citroenwater verhoogt je energieniveau

Citroenwater geeft je direct een stoot energie en het verbetert je humeur meteen aan het begin van de dag.

Citroensap verbetert de spijsvertering

Citroensap heeft een vergelijkbare structuur als je maagsappen en zorgt voor het loskomen en weg laten vloeien van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Citroensap kan helpen bij het verlichten van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel.
Het helpt bij het op gang brengen van je darmen ’s ochtends, het hydrateert je darmen, stimuleert galproductie en het zorgt voor toevoeging van water aan je ontlasting.

Citroensap geeft je immuunsysteem een oppepper

Citroensap is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep en verkoudheden. Maar naast vitamine C is ook ijzer een belangrijke voedingsstof voor een goed werkend immuunsysteem. En citroen zorgt voor een verbeterde opname van ijzer uit het voedsel dat je eet.

Citroensap bevordert een gezonde en jongere huid

Citroenen zitten vol met antioxidanten die schade door vrije radicalen voorkomen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor voortijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt voor behoud van de elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden.

Citroenwater hydrateert je lichaam

Het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen, vooral tijdens de zomermaanden. Gewoon water is het best, maar veel mensen vinden dat saai en drinken er niet genoeg van. Dan kan citroen er mooi voor zorgen dat het wat interessanter wordt. Dus begin niet alleen je dag met citroenwater, maar laat je vooral niet tegenhouden om zoveel glazen te drinken als je maar wilt gedurende de dag, om je vochtbalans op peil te houden.

Citroensap vermindert ontstekingen

Citroen is in staat urinezuur uit je gewrichten te verwijderen.
Ophoping van urinezuur is één van de hoofdoorzaken van ontstekingen.

Citroensap helpt bij afvallen

Hoewel citroenwater van zichzelf geen wondermiddel is bij afvallen, kan het absoluut helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen helpt bij het tegengaan van hongeraanvallen, het geeft de spijsvertering een zetje en het geeft je een vol gevoel, waardoor je minder snel tussendoortjes zult nemen buiten de maaltijden om.

Citroensap alkaliseert je lichaam

Hoewel citroen zuur smaakt, is het toch één van de meest alkaliserende voedselbronnen ter wereld.
Te veel zuren kunnen ontstekingen, overgewicht en ernstige ziektes zoals kanker, diabetes en de ziekte van Alzheimer veroorzaken.
Klik hier om meer te leren over het belang van de zuur-basebalans in je lichaam

Citroensap heeft een reinigende werking

Citroen helpt bij het verwijderen van allerlei gifstoffen uit je lichaam, zodat je ophopingen daarvan – en daardoor schade aan je cellen, weefsels en organen – kan voorkomen. Het stimuleert de lever om meer enzymen te produceren en efficiënter te werken. Citroensap werkt urineafdrijvend, zodat je urinewegen gifvrij blijven en het kan ook het pH gehalte zodanig wijzigen dat bacteriegroei wordt tegengegaan. Dat is handig voor mensen die vaak lijden aan infecties aan de urinewegen. En zoals hierboven gezegd, citroenen zorgen voor het loskomen en wegvloeien van afvalstoffen uit je spijsverteringskanaal en ze reinigen je dikke darm.

Met antibacteriŽle en antivirale eigenschappen

Citroenen hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Ze dragen bij aan het bestrijden van griep en verkoudheid en ze verlichten een zere keel. Trouwens, mensen die dagelijks hun citroenwater drinken hebben sowieso minder kans om hier last van te krijgen.

Citroensap vermindert slijmvorming

Citroenwater draagt bij aan het verminderen van slijmvorming. Mensen die koeienmelk drinken zijn vaak gevoeliger voor slijmproductie. Dus als je dan je dag begint met citroenwater kan dat zeker helpen bij het verminderen van slijm, zolang er nog niet klaar voor bent om met zuivel te stoppen.

Citroensap geeft een frisse adem

Citroen verfrist je adem en bestrijdt mondbacteriën. Hoewel citroenen dus heel goed voor de gezondheid van je mond zijn, moet je het sap niet onverdund drinken. Het citroenzuur kan je tandglazuur aantasten, dus poets je tanden er niet mee, maar neem een glas citroenwater.

Citroensap geeft je hersenen een oppepper

De hoge gehaltes aan kalium en magnesium hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Citroenwater kan je het zetje geven dat je nodig hebt om depressie en stress te bestrijden. Het zorgt voor geestelijke helderheid en een betere concentratie. Het is dus een geweldige drank voor studenten of mensen met drukke en stressvolle banen.

Citroensap verkleint kankerrisico

De antioxidanten in citroen beschermen niet alleen je huid tegen veroudering, ze verkleinen ook het risico op verschillende soorten kanker. Ook werken ze prima bij het neutraliseren van zuren. Kanker groeit graag in een zure omgeving. Als je je lichaam alkaliseert zou dat de groei van kankercellen kunnen tegengaan en het zou het risico op kanker kunnen verkleinen.
Lees zo mogelijk ook : www.kanker-is-een-schimmel.be

Citroensap helpt je van cafeÔne af

Het lukt veel mensen om te stoppen met cafeïne door hun ochtendkoffie te vervangen door lauw citroenwater. Last van een kater ?
Citroensap geeft een soortgelijke energiestoot als een kop koffie, om je lichaam wakker en energiek te maken.

Verkoopsvoorwaarden Brainfit Privacy

Hulpmiddelen voor Optimale Gezondheid : Brainfit bvba, Notelaarweg 9, 3140 Keerbergen 0476/520.612