Honing is van alle tijden ...

De enige gezonde zoetstof ?

Honing wordt gemaakt door bijen, die nectar verzamelen.
Nectar is afkomstig van bloemen en bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen. De bijen veranderen de nectar in honing door de toevoeging van enzymen en door het overtollige vocht van de nectar te laten verdampen.
Deze honing wordt opgeslagen in raten en als de honing rijp is, worden de cellen van deze raten door de bijen met een wasdekseltje verzegeld.
Als 2/3de van de cellen toegemaakt zijn, kan de imker oogsten.

De honing is de beloning voor het werk van de imker.
Hij onderhoudt de korven, voedert de bijen bij, beschermt het volk tegen ziektes, plagen en indringers, vervangt tijdig de koninginnen, ...
Hoe beter hij zijn bijen verzorgt, hoe meer honing er voor hem over zal zijn op het moment van de oogst.

Het land van melk en honing

Bijtjes hebben er alles voor over om hun leven te vullen met het verzamelen van het beste wat de natuur te bieden heeft. Nectar van bloemen.
Die bevatten een zegening aan natuurlijke stoffen en etherische verbindingen.

Pure alchemie, en voor de "uitvinding" van gerafffineerde witte suiker de voornaaamste en dikwijlse nog enige zoetstof die onze voorouders kenden.
Zelfs de bijbel had er al een goed woord voor over: "Het land van melk en honing"
Kies als je kan voor een "fair-trade" product of honing van een bekende imker.

Stevia Rebaudiana honingkruid suikerblad

Je kan ook uitkijken naar Steviaplantjes je eigen natuurlijke zoetbron.
Je kan er lekkere thee mee zetten , maar ook mee koken.
Zelf experimenteren en je ervaring insturen.

Gratis Steviaplantje in pot van tien

Elk voorjaar stekken we Steviaplantjes , om onze klanten te helpen aan gezond zoet.
Iedereen die er zin in heeft mag er na afspraak eentje gratis komen afhalen. (half mei tot half juli)
Notelaarweg 7, B-3140 Keerbergen. Gsm 0476/520.612

Honing, ciderazijn en kelp

In zijn boekje met de gelijknamige titel omschrijft doktor Jarvis het gebruik van honing, ciderazijn en kelp. (uitgeverij De Driehoek,1981 6 e druk, ISBN nr 90 6030 050 5)

Als veearts zag hij dikwijls enome verbeteringen in de konditie van zijn "patienten" nadat ze die drie komponenten aan hun voeding toegevoegd kregen.