Winkelmandje tonen (0 Artikel) Naar de kassa

Look gezond in elke bereiding

Voeding tegen Candida

Dat look gezond is hoeft geen betoog. Het is een natuurlijk antibioticum.
Verse look remt (samen met olijfolie) de ontwikkeling van Candida

Gezonde effecten van knoflook

Het lijstje van gezonde effecten van knoflook die reeds vanuit het verleden bekend zijn, is eigenlijk bijna oneindig: behandeling van parasieten, artritis, nierstenen, vermoeidheid, dierenbeten, longziekten, spijsverteringsklachten en aandoeningen aan het bloedvatenstelsel.
Zowel de oude Egyptenaren, oude Grieken, Chinezen, Indiërs als de Amerikaanse indianen gebruikten knoflook voor diverse aandoeningen. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg knoflook zelfs de bijnaam van Russische penicilline.

Vandaag wordt knoflook erg geprezen voor de invloed op hart en bloedvaten.
Knoflook verlaagt bloeddruk en heeft ook een gunstige invloed op cholesterol en aderverkalking.
(zie ook rode gist rijst)
Mogelijk werkt het licht bloedverdunnend.
Knoflook is rijk aan bioactieve zwavelhoudende stoffen, die nodig zijn voor de lichaamseigen antioxidanten en voor de stevigheid van alle lichaamsweefsels.

Het grote lookboek van Emily Thacker

Dit wonder van de natuur remt de groei van tumoren af, beperkt de gevolgen van borstkanker, scoort beter dan penicilline in de strijd tegen 8 soorten antibiotica-resi- stente bacteriën, kan beroertes voor- komen én beschermt hartpatiënten tegen een eventuele tweede aanval! Knoflook bevat een enorme rijkdom aan vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, ijzer, zink en belangrijke antioxidanten zoals selenium.
In ‘ Het Grote Lookboek’ beschrijft gezondheidsauteur, Emily Thacker , een honderdtal recepten en remedies op basis van knoflook.

Wat mij van dit boek is bijgebleven is het groot aantal toepassingen.
Grootmoeders middeltjes die onze ouders nog gebruikten in een tijd dat er geen overroepen anti-biotica bestonden.
Door het overdreven gebruik van deze in oorsprong zeer werkzame geneesmiddelen zijn bacterien er nu dikwijls resistent tegen.(aktie vlaamse regering)
Laat dit vooral een uitnodiging zijn om de wijsheid van vroeger in eer te herstellen.

Hoe doe je dat ?

Zelf heb ik er het volgende opgevonden.
Misschien heb je ook nog ergens een blender staan.
Zo'n omgekeerde mixer waar je een "smoothie" of een melkshake kan in maken.
Gooi een in stukken gesneden rauwe (bio)aardappel en een aantal teentjes look met wat water of verdunde melk in de blender en laat een minuutje draaien.
Je bekomt een mengsel waarmee je een prima bindende saus kan maken door het over een sudderend gerecht uit te gieten en kort te roeren. Je kan er ook nog wat extra kruiden aan toevoegen.

Het geweldige voordeel is dat je een zeer fijne verdeling bekomt die beduidend werkzamer is dan wanneer je look versnippert of perst.

Verkoopsvoorwaarden Brainfit Privacy

Hulpmiddelen voor Optimale Gezondheid : Brainfit bvba, Notelaarweg 9, 3140 Keerbergen 0476/520.612